Op paddenstoelen jacht!

Op zondagmiddag 3 november 2019 gaan we met zoveel mogelijk mensen speuren naar paddenstoelen. Je krijgt een overzicht mee van ruim 15 paddenstoelen, die al in het Wijkpark Merenwijk gevonden zijn. Vind jij ze allemaal?

We vertellen je eerst waar je bij paddenstoelen op moet letten;  waar de kans groot is om ze te vinden en hoe je ze moet fotograferen om ze te herkennen.
Daarna ga je zelf of in een groepje op zoek naar de paddenstoelen op het overzicht.

De kinderen gaan als een echte speurder de wereld van de paddenstoelen ontdekken.   Heeft een paddenstoel altijd een steel met een hoed? Ruikt een zwavelzwam naar zwavel? En zijn de vliegenzwammen, de rode paddenstoelen met witte stippen er nog steeds? En waar groeien die?

We zijn ook benieuwd hoeveel verschillende andere soorten paddenstoelen iedereen nog meer vindt. Want niet alle paddenstoelen staan op de foto’s. Tijdens het speuren lopen  IVN-gidsen in het park, die met je kunnen uitzoeken welke jij hebt gevonden.
We vinden het leuk wanneer je van de andere paddenstoelen een foto maakt en deze naar ons mailt. Misschien vinden we samen alle paddenstoelen van het park!

Je krijgt dus eerst uitleg en tijdens de jacht kun je met experts paddenstoelen bekijken!

Het speuren naar paddenstoelen is voor kinderen en voor volwassenen,  beginners en gevorderden. Iedereen krijgt een kleine attentie mee naar huis.

Om 14:00 uur krijg je eerst een korte uitleg over de paddenstoelen.
Om 16:00 uur wordt het bijna donker en stoppen we.

We verzamelen en eindigen in Weidezicht.
Weidezicht is het Bezoekerscentrum voor Natuureducatie en Duurzaam Onderwijs van de gemeente Leiden. Dit gebouw staat achter op het terrein van de kinderboerderij in Wijkpark Merenwijk.

Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst en gaat via dit aanmeldingsformulier.

Meer praktische informatie:

  • Neem warme kleding mee, het is in het park altijd iets koeler
  • Neem fotocamera of mobiel mee en een spiegeltje als je die hebt
  • Adres: Parkzicht 100. Adres voor parkeren met de auto is Parkzicht 2.
  • Je vragen mail je naar merenwijkpark@gmail.com.

Wil je iets anders doen? Hier vind je andere activiteiten in het park of IVN-activiteiten in de Leidse regio.