Merenwijkpark

Het Wijkpark Merenwijk ligt in het midden van de Leidse wijk, de Merenwijk. Het is het groene hart van de wijk. En de kinderboerderij ligt hier weer midden in.

Wij (Ant en Ron) hebben dit park gekozen om een jaar lang te volgen, als onderdeel van de Natuurgidsopleiding, georganiseerd door de afdeling Regio Leiden van IVN. Binnen de opleiding noemen ze dit het ‘adoptieterrein’. Van maart 2017 tot en met mei 2018 volgen we de ontwikkeling van de flora en fauna, lezen over de historie van het terrein en we schrijven in het blog onze ervaringen op. Op deze site houden we zo goed mogelijk bij wat we zien.

Vul onze informatie aan
Wij horen en lezen ook graag wat andere mensen zien, mooi of bijzonder vinden.
Als je dus door het park loopt en je ziet iets? Vertel het ons. We vinden het leuk om jeverhalen, foto’s en ideeën te ontvangen en te plaatsen.

Meld erbij wanneer je wat hebt gezien. We hebben een plattegrond van het park gemaakt met een raster erop. Hiermee kun je met het rastervakje ook aangeven waar het was. Dat is iets makkelijker, dan te zeggen bij dat paadje en die boom aan de linkerkant…

Of je zet het op waarneming.nl, dan zien we het ook.

We gaan nu aan de slag om een bomen-/verwonderroute/belevenispad uit te zetten in het park. Tips zijn welkom over voorbeelden van elders en ook over welke boom er écht opgenomen moet worden (en het is leuk om te weten waarom).

Advertenties