Paddenstoelenbingo

Het is leuk om tussen de takkenhopen en soms op open plekjes al die prachtige paddenstoelen tegen te komen. En het is misschien nog leuker om er met een bingospel naar te zoeken. Enkele paddenstoelenexperts hebben een overzicht van paddenstoelen gemaakt, die in de herfst in het park opkomen. Download de 3 pagina’s, print ze en kijk of jij ze ook kunt vinden.

Staat een paddenstoel of zwam niet op de bingokaart? Misschien dat je ze dan op onze paddenstoelenpagina kunt vinden. Daar staan ook een paar links om uit te zoeken welke paddenstoel het zou kunnen zijn.

Sommige paddenstoelen staan er maar heel kort. Opeens zijn ze er en dan zijn ze alweer verschrompeld. Dat kan binnen een week gebeurd zijn.
Je ziet ze op dood hout of op de grond en ze hebben allerlei vormen.
Ze lijken op propjes, korstjes, bankjes, knotsjes, stokjes, knoopjes, bekertjes, takjes, waaiertjes, kleedjes, parapluutjes of parasolletjes of hebben andere ondefinieerbare vormen. Sommige paddenstoelen veranderen ook nog eens enorm. Zijn het eerst zachte oranje frummels, een paar dagen later waaieren ze uit tot een prachtig boeket mooi gevormde zwammen. En weer andere zijn zo klein, dat ze je eerst niet opvallen. Dat je ze bijna vertrapt, om naar de grote te kijken.

Geniet ervan, zo lang ze er zijn!

Ant