Alles wordt wakker!

De krokussen beginnen al te bloeien. De hazelaar laat de katjes bloeien en de daslookblaadjes komen in het park uit de grond. Merels struinen rond en de gaaien kwebbelen met elkaar. Alles wordt wakker.

Paddentrek
Ook de padden zijn wakker en beginnen aan de paddentrek. Padden leven het hele jaar op het land, maar zoeken voor de voortplanting het water op, waarin ze geboren zijn. Soms moeten ze hier kilometers voor lopen en wegen en fietspaden oversteken. Het lukt ze niet altijd om veilig aan de andere kant te komen. Daarom is er dit jaar in de Merenwijk een paddenpatrouille. Wil je helpen of meer informatie? Stuur een mail naar paddenpatrouille@xs4all.nl.

Bloembollenasiel – dependance Merenwijk.
Heb je bloembollen in huis. Gooi ze niet weg als ze uitgebloeid zijn, maar breng ze naar de bak bij de Kinderboerderij, locatie Weidezicht (ingang bij plastic koe). Dan gaan ze naar het bloembollenasiel in Cronesteijn en worden later opnieuw geplant. Hier lees je hoe het werkt…

Eksternesten
Kijk niet alleen naar beneden naar de stinzenplanten, maar ook omhoog. Nu de bomen nog kaal zijn kun je nesten spotten. De grote nesten met een deksel zijn van de eksters. De eksters zie je nu al bezig met een nieuw nest of het verbouwen van hun nest. In een helder verslag van Charlotte lees je waar de afgelopen 10 jaar de eksters in de Merenwijk gebroed hebben.

Veranderde regels
Twee regels in de wijk zijn veranderd. De honden moeten weer aan de lijn in het Merenwijkpark ten zuiden van de Broekweg omdat ze de kinderboerderij inliepen.
En volgens Algemene Plaatselijke Verordening mag je in het winkelgebied van de Kopermolen de vogels niet meer voeren Wat ook geldt voor de hele binnenstad en de buitenring van de singels. Een van de redenen is dat het voer voor vogels vaak ongezond is. De bordjes lijken alleen nog niet aangepast. Meer info in het Leidsch Dagblad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s